Chiftele de crap pe balta

Am inceput cu cei 2 crapi care mi-au mai ramas dupa ce restul au scapat din cauza capacului juvelnicului cumparat de nou din Mahmudia.

Intre timp, Mosul a mai prins un crap dornic sa se alature si el celorlati 2 la petrecerea cu chiftele, sau mai degraba... Mosu nu s-a mai deranjat sa il urce in barca lui. Cei 3 au fost niste adevarati donatori de fileuri.

Reteta originala a Mosului a trebuit adaptata la ce ingrediente mai aveam prin barci: un singur ardei gras rosu, ceapa, usturoi, piper si ardei iute la borcan. In loc de cartofi am folosit niste cipsuri cumparate cu o zi inainte de la Crisan. 
In locul unei masini de tocat l-am avut insa pe Izmail. 
Usor de zis, mult de tocat, iar cu mainile pline de carne e de inteles de ce nu sunt mai multe poze.
Interesant e ca desi ingredientele au fost tocate de Izmail compozitia s-a legat foarte bine... fara sfoara😀.

Mirosul amestecului era grozav... multa migala... dar au iesit chiar rotunde "boilesurile pentru pescari"😀.
Pestrite si neomogene cum erau... tot legate stateau, fileul de crap are secretele lui... lipicioase. Nici chiar ardeiul tocat la Izmail nu cadea de pe bile.
Dupa ce le-am prajit, le-am aranjat impreuna cu felii de rosie si de lamaie.

Gustul a fost pe masura efortului - un deliciu. Chiar si reci au fost savuroase.

Pentru ca am fost foarte incantat de reusita, a doua zi nu am putut sa nu repet procesul dar fara ardei cipsuri... am avut insa un as in maneca pentru final.

Doar cu fileurile donate de crapi, ceapa, usturoiul si piperul mozaic, toate au fost cu rabdare izmailizate.
"Boilesurile pentru pescari" au iesit si de data aceasta la fel de bine legate... 😀.

Spre deoasebire de prina incercare, de data aceasta am folosit la final si asul din maneca:

Felii de Gutuie Prajita.

 
Desi nu era nevoie, doar pentru aspect, le-am rumenit doar putin.

A fost o adevarata bucurie culinara!

Aventura 1071

Flag Counter